Са задовољством можемо да поделимо са вама најаву позива за учеснике да учествују у програму обуке о Делиберативној демократији. Ова иницијатива има за циљ стварање групе од 25 тренера широм Југоисточне Европе који ће бити опремљени свеобухватним вјештинама и знањем о делиберативној демократији, партиципативним процесима и развоју капацитета на локалном нивоу.
 
До краја програма учесници ће стећи дубље разумjевање партиципативних пракси и делиберативних процеса заснованих на стандардима Савјета Европе и другим стандардима у овој области, повећати своја знања и вештине у организовању окупљања грађана на различитим нивоима власти и додатно унапредити њихове вештине обуке и фасилитације.
 
Програм обуке ће се састојати од серије сесија које се одржавају кроз мјешавину приступа личних и онлајн формата који пружају свеобухватно искуство учења фокусирано на делиберативну демократију.
 
Напомињемо да ће трошкове у вези са учешћем у програму обуке, као што су пут, смештај и дневнице, сносити организатори.
 
За више детаља о обрасцу за пријаву, критеријумима одабира посетите линк испод:
https://www.coe.int/en/web/congress/-/call-for-applications-training-of-trainers-on-deliberative-democracy-in-south-east-europe