Савез општина и градова Републике Српске објављује позив за учешће на курсу е -учења на тему Повјереника за мањине за административне службенике који обављају административне послове у области социјалне заштите у локалним самоуправама, као и за изабране званичнике - градоначелника и чланове скупштине општине.
 
Информације о курсу е-учења
Курс е-учења „Повјереник за мањине“ има за циљ јачање капацитета општина и општинске управе у области социјалне заштите примјеном познатог успјешног приступа у пружању социјалних услуга који ће допринјети промоцији социјалне укључености на локалном нивоу и побољшати животне услове рањивих група међу грађанима.
С тим у вези, курс е-учења покриће приступ у пружању социјалних услуга у оквиру модела Повереника за мањине. Овај успјешни модел развијен је и имплементиран у савезној држави Schleswig Holstein, Њемачка, од 1988. године, а успјешно је пренесен у Бијељину и Живинице у Босни и Херцеговини 2017. Прилагођени модел доприноси укључивању угрожених група и мањина, посебно Рома, у социјалну кохезију, помирење и миран суживот стварањем одговарајућих услова за гарантовање једнаких економских, социјалних и културних људских права у складу са свеобухватним принципом „ Не остављај никога иза себе“.
 
Курс е-учења је саставни дио НАЛАС платформе за е-учење и трајаће четири недеље на енглеском језику.
 
Учесници ће имати прилику да унаприједе своје знање о примјени приступа пружања социјалних услуга  Повјереника за мањине путем савремених, интерактивних, мрежних алата за учење.
Током читавог процеса учења, учесници ће добијати подршку од стручних фацилитатора и имаће прилику да размјене искуства и знања са својим колегама из региона Западног Балкана. По успешном завршетку курса, полазници ће добити сертификат који издаје НАЛАС - Мрежа удружења локалних власти југоисточне Европе.
Курс е-учења „Повјереник за мањине“ ће се одржавати од 10. септембра до 8. октобра 2021. године