Обавјештавамо вас да је у оквиру Програма ЕУ Грађани, једнакост, права и вриједности 2021-2027 (EU Programme Citizens, Equality, Rights and Values 2021-2027) објављен Позив за подношење приједлога за заштиту и промоцију права дјеце.
Рок за достављање пројектних приједлога је 07. септембар 2021. године до 17.00 часова.
Циљ Позива је успоставити, побољшати и обезбиjедити адекватан оквир за нове и постојеће механизме учешћа дjеце на локалном нивоу. Такође, циљ Позива је да се осмисле конкретне акције и активности које ће одговорити на потребе дјеце у вријеме пандемије и ванредних ситуација.
Позив посебно тежи:
·         укључивању дјеце у процес доношења одлука и одговора на мјере пандемије Covid-19;
·         да у сарадњи са дјецом идентификује које активности и услуге су највише погођене; и
·         укључивању дјеце у стварање механизама који подржавају њихове потребе како би се превазишао негативни утицај пандемије Covid -19.

Буџет Позива износи 2 160 000 евра, а минимална вриједност пројекта је 75 000 евра.
На Позив се могу пријавити сљедећи апликанти: државне и локалне власти, организације цивилног друштва, укључујући међународне организације и организације цивилног друштва и академску заједницу чији је рад релевантан у области права дјетета.У прилогу достављамо Смјернице за апликанте, а детаљне информације доступне су ОВДЈЕ.
Молимо апликанте из Републике Српске да на мејл fondovieu@meoi.vladars.net потврде пријаву приједлога пројекта у оквиру овог позива.