У периоду од 24. до 27. септембра 2024. године, у Тирани је организован Тренинг за тренере у склопу програма РЦДН+ (Регионална мрежа за развој капацитета), под покровитељством Њемачке развојне агенције (ГИЗ). Циљ овог програма је повећање ефективности и ефикасности водоводних предузећа на Западном Балкану, чиме се доприноси бољем пружању услуга водоснабдијевања и третмана отпадних вода за већи број становника. Програм je усклађен са правном регулативом ЕУ о заштити животне средине.
 
Главни фокус тренинга био је оспособљавање учесника за практичну примјену комплетног тренерског циклуса, унапређење техника фацилитације и развој наставних планова и програма, кључних за улогу будућих тренера.
Учесници су били из земаља Западног Балкана, а међу преко 50 присутних, били су и тренери номиновани од стране Савеза општина и градова Републике Српске: Јованка Милошевић, Драган Мишић, Озрен Ђурић, Ведран Фуртула и Александар Пљеваљчић, те Саша Бјелица, номинован испред Удружења водовода Републике Српске.
 
Поред унапређења знања, учесници су имали прилику да успоставе контакте са колегама из региона и размијене искуства и примјере добре праксе из области управљања комуналним системима, као и јавних набавки везаних за ове системе.
 
Пројекат  омогућава учесницима обуке - будућим тренерима, да у сарадњи са СОГРС организује даљи развој тренерских капацитета, чиме ће локалне заједнице бити оспособљене за успјешно вођење капиталних инфраструктурних пројеката у области водоснабдијевања и третирања отпадних вода.