Мрежа коорднитора/ица за рад са мјесним заједницама одржана у Бијељини 15.12.2022. године, а тема састанка Мреже је нова Платформа mjesnazajednica.ba . На овом скупу су учествовале и партнерске јединице локалне самоуправе укључене у пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“.
 
Представници општина и градова Републике Српске  и Федерације БиХ су имали прилику да се упознају са новом Платформом и њеним бенефитима кроз унос података/информација у исту.
 
Платформа је намјењена некадашњим и садашњим члановима и предсједницима савјета мјесних заједница, секретарима мјесних заједница, представницима опћнских и градских управа који активно раде на питањима мјесних заједница, те активистима и волонтерима који доприносе бољем функционисању мјесних заједница за опћу добробит друштва и локалне заједнице.
 
Платформа је мјесто гдје се дијеле позитивне праксе и искуства у раду, траже савјети или препоруке, реализују едукације. На овој платформи се дијеле информације о актуелностима на пољу рада и функционисања мјесних заједница.
 
Ова активност се спроводи у склопу пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ “ којег финансирају Влада Швајцарске и Шведска, а проводи УНДП Босна и Херцеговина.Савез општина и градова Републике Српске и Савез опћина и градова Федерације Босне и Херцеговине су партнери на овом пројекту.