Пројекат „Паметни градови – ка дигиталној трансформацији градова у Босни и Херцеговини“ усмјерен  је на остваривање циља унапријеђење капацитета Савеза општина и градова Републике Српске и њених изабраних чланица, јединица локалне самоуправе на тему модернизације општинских услуга уз помоћ технологије, кориштењем „smart city“ концепта и рјешења.  
Реализација дијела активности развојног пројекта „Паметни градови – ка дигиталној трансформацији градова у БиХ“ у оквиру програма девелоППП спроводи ГИЗ по налогу њемачког Савезног Министарства за економску сарадњу и развој (БМЗ) у партнерству са компанијама Ланацо и ДВЦ Солутионс и Бит Алијансом. Савез општина и градова Републике Српске је партнер на провођењу активности.  
Данас је у оквиру наведеног пројекта организован вебинар: „Заштита личних података у паметном граду“.
Сврха овог догађаја јесте подизање нивоа разумијевања кључних појмова, значаја и механизама заштите личних података приликом пружања електронских услуга на локалном нивоу. Радионица је била намијењена представницима општина/градова који су ангажовани на ИТ пословима И другим пословима који се тичу наведене теме.