Генерални секретар Конгреса локалних и регионалних власти Савјета Европе, господин Матхиеу Мори, у оквиру посјете Босни и Херцеговини, састао се данас у Сарајеву са представницима Савеза општина и градова Републике Српске  и Савеза општина и градова Федерације Босне и Херцеговине.
Г-дин Матје Мори је овом приликом истакао спремност Конгреса локалних и регионалних власти да настави са унапређењем сарадње са удружењима, и информисао се о активностима Конгреса у протеклом периоду. Он је честитао удружењима на сарадњи коју остварују на локалном нивоу.
Генерални секретар Савеза Општина и градова Републике Српске, је истакао значај и улогу локалног нивоа. власти као најфункционалније и грађанима најближе, као и велики потенацијал за сарадњу оба савеза са Конгресом локалних и регионалних власти Савјета Европе,
На састанку је констатовано да је веома важно да се у оквиру Делегације БиХ на Конгресу локалних и регионалних власти, оствари координација, јер предстоји низ заједничких активности и у Савјету Европе и Европској комисији, на чему је потребно заједнички и активно радити, а посебно у светлу предстојећег процеса придруживања Европској унији.