Савез општина и градова Републике Српске одржао је једнодневну обуку за одборнике Скупштине општине Модрича 8.децембра 2021.године на тему „Планирања и управљања развојем“. Обука је реализована у оквиру пројекта “Интегрисани локални развој (ИЛДП)”, који спроводе Влада Швајцарске и Развојни програм Уједињених нација (УНДП).
Циљ обуке је подизање степена заинтересованости и упућености одборника за преузимање активније улоге у доношењу и надгедању провођења локалних развојних стратегија и одговарајућих планова имплементације. Кроз три модула одборници су упознати са кључним аспектима управљања локалним развојем, као и могућностима за дјеловање. На крају су представљене практичне методе које олакшавају остваривање њихове активније улоге у процесима важним за локалну заједницу.
Обуци је присуствовало 16 учесника, одборника и службеника општине Модрича који раде на пословима и имплементацији стратегија развоја. Предсједник скупштине Милутин Поповић на почетку обуке поздравио је присутне и истакао важност едукације ове врсте како за одборнике тако и за службенике у јединицама локалне самоуправе. Извођач обуке био је Драган Мишић, шеф одсјека за развој и инвестиције општине Теслић.