Савез општина и градова Републике Српске одржао је једнодневну обуку за одборнике Скупштине општине Брод 3.децембра 2021.године на тему „Планирања и управљања развојем“. Обука је реализована у оквиру пројекта “Интегрисани локални развој (ИЛДП)”, који спроводе Влада Швајцарске и Развојни програм Уједињених нација (УНДП).

Циљ обуке је подизање степена заинтересованости и упућености одборника за преузимање активније улоге у доношењу и надгедању провођења локалних развојних стратегија и одговарајућих планова имплементације. Кроз три модула одборници су упознати са кључним аспектима управљања локалним развојем, као и могућностима за дјеловање. На крају су представљене практичне методе које олакшавају остваривање њихове активније улоге у процесима важним за локалну заједницу.

Обуци је присуствовао и начелник општине господин Зоран Видић, предсједник скупштине господин Александар Крушкоњић као и већи број одборника и службеника општине Брод који раде на пословима и имплементацији стратегија развоја. Извођач обуке био је господин Драган Мишић, шеф одсјека за развој и инвестиције у општини Теслић.