Одборници Скупштине општине Пале били су учесници данашње једнодневне обуке у организацији Савеза општина и градова Републике Српске. Обука има за циљ подизање степена заинтересованости и упућености за преузимање активније улоге у доношењу и нагледању спровођења локалних развојних стратегија и планова.
Сања Крунић, у име Савеза општина и градова Републике Српске, рекла је да су одборници имали прилику да се упознају о кључним аспектима планирања и управљања развојем, о регулаторном оквиру јер је ове године донесен Закон о стратешком планирању.
Она је додала да се одборници на овај начин упознају, између осталог, о циљевима одрживог развоја, улози скупштине општине и њених радних тијела у управљању развојем.
Предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина захвалио је Савезу општина и градова Српске за ову организовану едукацију за одборнике.

„Ово је друга обука у низу за одборнике и врло битна, када се узме у обзир да је 16 од 25 одборника први пут изабрано на ту функцију, тако да то њима много значи. Надамо се да ћемо наставити са оваквим или сличним едукацијама и са другим организацијама“, рекао је Шкипина.

Обуку је организовао Савез општина и градова Републике Српске у оквиру пројекта „Интегрисани локални развој“ који представља заједнички пројекат Владе Швајцарске и Развојног програма УН /УНДП/.