На Јахорини је 19.03.2024. одржана заједничка сједница Одбора за финансије и имовину Савеза општина и градова Републике Српске и Комисије за економски развој и финансије Савеза општина и градова Федерације Босне и Херцеговине.
 
Ово је први заједнички састанак радних тијела надлежних за финансије које делују у оквиру два савеза, а овом приликом су размјењене добре праксе у раду са јединицама локалне самоуправе.
 
Представници Града Градишка представили су обједињени систем наплате комуналних услуга, који је имплементиран у овом Граду, а којим је значајно побољшана ефикасност у наплати комуналних накнада и наплате комуналних услуга. Представници Развојне банке ФБиХ представили су Кредитну линију за суфинансирање и предфинансирање ЕУ и других пројеката на локалном нивоу, која је креирана у сарадњи са Федералним министарством финансија и Савезом опћина и градова ФБиХ. Такође, предсједници двије комисије изнијели су преглед главних активности на којима су комисије биле ангажоване у мандатном периоду.
 
Утврђено је да су овакви састанци више него корисни у смислу размјене искустава, те да је са таквом праксом потребно наставити и у наредном периоду, посебно јер се јединице локалне самоуправе у оба бх. ентитета суочавају са сличним изазовима.