У просторијама општине Угљевик, 24.фебруара 2023.године, у циљу детаљнијег информисања о начинима на које се средства из општинских буџета могу транспарентно додјељивати и промовисања ЛОД методологије, као скупа алата и процедура развијених за ту сврху, Савез општина и градова Републике Српске је организовао једнодневну радионицу на тему „Методологија за расподјелу грантова организацијама цивилног друштва (ЛОД методологија) и њена примјена".
 
Радионица је намијењена општинским службеницима који раде на пословима сарадње са цивилним друштвом и представницима организација цивилног друштва са подручја општине Угљевик да обогате своја знања и вјештине у вези са принципима ЛОД методологије и њеном примјеном, препознавањем предности транспарентног финансирања ОЦД из општинског буџета.
 
У другом дјелу радионице разговарали смо о очекивањима од примјене ЛОД методологије, могућим проблемима у примјени ЛОД методологије као и о даљим активностима. Учесници из општинске управе размијенили су искуства са представницима цивилног друштва у вези са примјеном ЛОД методологије. Посебно су била интересантна искуства у реализацији пројеката организација „План Б“ и „Хуманитарне организације општине Угљевик-ЦК“ која су на прошлом јавном позиву добила средства за реализацију пројеката. Радионици је присуствовао и волонтер УН у општини Угљевик.