Пројекат WATERVILL, "Иновативна рјешења за побољшање водоснабдијевања села и рјешавање проблема оскудице воде за отпорна рурална и планинска подручја" има за циљ рјешавање изазова водоснабдијевања у руралним и планинским регијама.
 
Пројекат ће укључити више партнера (универзитете, истраживачке и иновацијске центре, општине, удружења локалних власти итд.) широм Програмског подручја.
 
Пројекат се бави значајним изазовима у управљању водоснабдијевањем, укључујући застарелу инфраструктуру, неефикасне системе дистрибуције воде и недостатак модерне праксе управљања водама. Многи сеоски системи водоснабдевања раде независно од општинских система, што резултира губицима воде, здравственим ризицима и повећаном осетљивошћу на несташицу воде погоршану климатским променама.
 
Циљ пројекта је развој и имплементација одрживих рјешења за. Интеграција сеоских водоводних система у општинске мреже и коришћење напредних технологија, пројекат има за циљ да побољша ефикасност воде, смањи губитке и обезбеди сигурнији приступ.
 
Пројекат ВАТЕРВИЛЛ ће комбиновати рјешења у заједници са технологијама заснованим на природи за рјешавање неефикасности и изградњу дугорочне отпорности на недостатак воде.
Пројекат је структуриран у три главне фазе: Студија (прикупљање података и развој рјешења), Тест (имплементација у одабраним општинама) и Трансфер (широко усвајање успјешних пракси).
 
Кључни резултати укључују интегрисане стратегије управљања водама, инсталацију паметних технологија за воду засноване на природи и појачани ангажман заједнице.
 
Позивамо општине да изразе интерес за учешће у пројекту и постану дио Конзорцијума за потенцијалну реализацију пројекта.
СВЕ ДОДАТНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ПУТЕМ ЕМЕЈЛ АДРЕСЕ:
info@alvrs.com