Savez opština i gradova Republike Srpske održao je jednodnevnu obuku za odbornike Skupštine opštine Modriča 8.decembra 2021.godine na temu „Planiranja i upravljanja razvojem“. Obuka je realizovana u okviru projekta “Integrisani lokalni razvoj (ILDP)”, koji sprovode Vlada Švajcarske i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).
Cilj obuke je podizanje stepena zainteresovanosti i upućenosti odbornika za preuzimanje aktivnije uloge u donošenju i nadgedanju provođenja lokalnih razvojnih strategija i odgovarajućih planova implementacije. Kroz tri modula odbornici su upoznati sa ključnim aspektima upravljanja lokalnim razvojem, kao i mogućnostima za djelovanje. Na kraju su predstavljene praktične metode koje olakšavaju ostvarivanje njihove aktivnije uloge u procesima važnim za lokalnu zajednicu.
Obuci je prisustvovalo 16 učesnika, odbornika i službenika opštine Modriča koji rade na poslovima i implementaciji strategija razvoja. Predsjednik skupštine Milutin Popović na početku obuke pozdravio je prisutne i istakao važnost edukacije ove vrste kako za odbornike tako i za službenike u jedinicama lokalne samouprave. Izvođač obuke bio je Dragan Mišić, šef odsjeka za razvoj i investicije opštine Teslić.