Prezentacija Preporuka koje proističu iz socijalnog mapiranja održana je u četvrtak, 25.07.2024. sa početkom u 10.00 časova u maloj sali Gradske uprave Grada Zvornika u krugu predstavnika grada Zvornik, Udruženja Otaharin i Saveza opština i gradova Republike Srpske. 
Važno je istaći da će nalazi i preporuke izveštaja socijalnog mapiranja biti usklađeni sa opštinskim strateškim/akcionim planovima za socijalnu zaštitu koji treba da budu kreirani na lokalnom nivou. Prezentacija je održana sa ciljem konsultovanja sa predstavnicima opština i drugih relevantnih institucija o preporukama datim u Izvještaju o socijalnom mapiranju i mogućnostima njihovog integrisanja u socijalne politike Grada Zvornika.
Predstavnice Saveza opština i gradova Republike Srpske i udruženja „Otaharin“ predstavile su nalaze, zaključke i preporuke Izvještaja o socijalnom mapiranju i o mogućnostima za njihovu integraciju u socijalne politike u Gradu Zvorniku.
Na osnovu dobijenih podataka ustanovljeno je da se u narednom periodu, između ostalog, treba posvetiti dodatna pažnja jačanju kapaciteta Centra za dnevno zbrinjavanje djece i omladine sa smetnjama u razvoju dodatnim angažmanom stručnih saradnika, nabavci aparature za rad sa pomenutom djecom, te mogućnost zaposlenja za mlade sa smetnjama u razvoju nakon završenog školovanja.