U okviru provođenja projekta "Regionalna saradnja za bolju socijalnu inkluziju na lokalnom nivou" održana je Prva radionica jačanja kapaciteta i razmjene iskustava u okviru Klastera učenja na temu Dnevnih centara i Mobilnih terenskih timova,  17. i 18. juna 2024.godine u Banjaluci u Hotelu Jelena.
Radionica je trajala dva dana i imala je za cilj uspostavljanje Klastera učenja kojeg čine predstavnici jedinica lokalne samouprave-opština i gradova i Centara za socijalni rad iz Bijeljine, Doboja, Prnjavora, Zvornika, Šipova, Novog Grada, Kalinovika,Istočnog Novo Sarajeva i Ruda. Cilj osnivanja Klastera je da orijentiše članove Klastera učenja, da razmjeni dobre prakse i iskustva, kao i da pruži doprinos za razvoj koncepata za uspostavljanje Dnevnih centara i mobilnih timovi  i uvođenje modela Akcionog plana.
Radionica razmjene iskustava istakla je neophodnost upravljanja socijalnim uslugama zasnovanim na dokazima pružanjem iskustava o sprovedenim aktivnostima socijalnog mapiranja u pilot lokalnim samoupravama u projektima SoRi2 i SoRi3.
Nakon održane radionice, slijedi period izrade Koncepata u okviru kojih će opštine i gradovi predložiti unapređenje usluga za ranjive kategorije sa područja njihove lokalne zajednice.