Sa zadovoljstvom možemo da podelimo sa vama najavu poziva za učesnike da učestvuju u programu obuke o Deliberativnoj demokratiji. Ova inicijativa ima za cilj stvaranje grupe od 25 trenera širom Jugoistočne Evrope koji će biti opremljeni sveobuhvatnim vještinama i znanjem o deliberativnoj demokratiji, participativnim procesima i razvoju kapaciteta na lokalnom nivou.
 
Do kraja programa učesnici će steći dublje razumjevanje participativnih praksi i deliberativnih procesa zasnovanih na standardima Savjeta Evrope i drugim standardima u ovoj oblasti, povećati svoja znanja i veštine u organizovanju okupljanja građana na različitim nivoima vlasti i dodatno unaprediti njihove veštine obuke i fasilitacije.
 
Program obuke će se sastojati od serije sesija koje se održavaju kroz mješavinu pristupa ličnih i onlajn formata koji pružaju sveobuhvatno iskustvo učenja fokusirano na deliberativnu demokratiju.
 
Napominjemo da će troškove u vezi sa učešćem u programu obuke, kao što su put, smeštaj i dnevnice, snositi organizatori.
 
Za više detalja o obrascu za prijavu, kriterijumima odabira posetite link ispod:
https://www.coe.int/en/web/congress/-/call-for-applications-training-of-trainers-on-deliberative-democracy-in-south-east-europe