Projekat WATERVILL, "Inovativna rješenja za poboljšanje vodosnabdijevanja sela i rješavanje problema oskudice vode za otporna ruralna i planinska područja" ima za cilj rješavanje izazova vodosnabdijevanja u ruralnim i planinskim regijama.
 
Projekat će uključiti više partnera (univerzitete, istraživačke i inovacijske centre, opštine, udruženja lokalnih vlasti itd.) širom Programskog područja.
 
Projekat se bavi značajnim izazovima u upravljanju vodosnabdijevanjem, uključujući zastarelu infrastrukturu, neefikasne sisteme distribucije vode i nedostatak moderne prakse upravljanja vodama. Mnogi seoski sistemi vodosnabdevanja rade nezavisno od opštinskih sistema, što rezultira gubicima vode, zdravstvenim rizicima i povećanom osetljivošću na nestašicu vode pogoršanu klimatskim promenama.
 
Cilj projekta je razvoj i implementacija održivih rješenja za. Integracija seoskih vodovodnih sistema u opštinske mreže i korišćenje naprednih tehnologija, projekat ima za cilj da poboljša efikasnost vode, smanji gubitke i obezbedi sigurniji pristup.
 
Projekat VATERVILL će kombinovati rješenja u zajednici sa tehnologijama zasnovanim na prirodi za rješavanje neefikasnosti i izgradnju dugoročne otpornosti na nedostatak vode.
Projekat je strukturiran u tri glavne faze: Studija (prikupljanje podataka i razvoj rješenja), Test (implementacija u odabranim opštinama) i Transfer (široko usvajanje uspješnih praksi).
 
Ključni rezultati uključuju integrisane strategije upravljanja vodama, instalaciju pametnih tehnologija za vodu zasnovane na prirodi i pojačani angažman zajednice.
 
Pozivamo opštine da izraze interes za učešće u projektu i postanu dio Konzorcijuma za potencijalnu realizaciju projekta.
SVE DODATNE INFORMACIJE PUTEM EMEJL ADRESE:
info@alvrs.com