Mreža koordnitora/ica za rad sa mjesnim zajednicama održana u Bijeljini 15.12.2022. godine, a tema sastanka Mreže je nova Platforma mjesnazajednica.ba . Na ovom skupu su učestvovale i partnerske jedinice lokalne samouprave uključene u projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.
 
Predstavnici opština i gradova Republike Srpske  i Federacije BiH su imali priliku da se upoznaju sa novom Platformom i njenim benefitima kroz unos podataka/informacija u istu.
 
Platforma je namjenjena nekadašnjim i sadašnjim članovima i predsjednicima savjeta mjesnih zajednica, sekretarima mjesnih zajednica, predstavnicima općnskih i gradskih uprava koji aktivno rade na pitanjima mjesnih zajednica, te aktivistima i volonterima koji doprinose boljem funkcionisanju mjesnih zajednica za opću dobrobit društva i lokalne zajednice.
 
Platforma je mjesto gdje se dijele pozitivne prakse i iskustva u radu, traže savjeti ili preporuke, realizuju edukacije. Na ovoj platformi se dijele informacije o aktuelnostima na polju rada i funkcionisanja mjesnih zajednica.
 
Ova aktivnost se sprovodi u sklopu projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH “ kojeg finansiraju Vlada Švajcarske i Švedska, a provodi UNDP Bosna i Hercegovina.Savez opština i gradova Republike Srpske i Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine su partneri na ovom projektu.