Bijeljina je  bila domaćin 72. sjednice Predsjedništva Saveza opština i gradova Republike Srpske koja je održana 6.oktobra 2021.godine.
Na sjednici je, između ostalog, akcenat stavljen na način finansiranja i upravljanja jedinicama lokalne samouprave.
Učesnici sjednice poručili su da je za razvoj nerazvijenih opština neophodno pratiti pronatalitetne i demografske politike i dodali da je značajno nastaviti međunarodnu saradnju.
„Bitna stvar koju smo danas završili jeste davanje saglasnosti na Memorandum o saradnji između Saveza opština i gradova i Asocijacije lokalnih vlasti države Izrael“, zaključio je predsjednik Saveza opština i gradova Ljubiša Ćosić.
Gradonačelnici i načelnici gradova i opština Republike Srpske dobili su uputstva revizorske službe za upravljanje imovinom u jedinicama lokalne samouprave.
 „Sa domaćinskim pristupom, morate da upravljate jedinicom svake lokalne samouprave i da preduzmete određene aktivnosti. Grad Bijeljina je već formirala Komisije za popis imovine i zajedno sa ovim smjernicama Glavne službe za reviziju Republike Srpske, očekujemo presjek stanja“, naglasio je potpredsjednik Saveza opština i gradova Ljubiša Petrović.
Iznesena je i bankarska incijativa o zaduženjima lokalnih jedinica i razgovarano je o načinu proširenja budžetskog okvira u slučajevima kada nema dovoljno novca za izgradnju infrastrukturnih projekata, dok je poseban problem nerazvijenih opština utvrđivanje međuentiteskih granica.
„Nažalost, komisije oba entiteta nisu zasijedale po tom pitanju. Mi se nadamo da ćemo do toga brzo doći u realizaciji i kroz samu koordinaciju Saveza opština i gradova, jer smo mi baš mala opština. Jezero je u sudskim procesima za naknade za vode za potopljeno zemljište koje opština Jajce u federalnom dijelu dugi niz godina naplaćuje. Mi od toga nemamo nijedan procenat“ dodala je načelnik opštine Jezero Snežana Ružičić.
Savez opština i gradova Republike Srpske će i ubuduće na isti način zastupati sve gradove i opštine.