Generalni sekretar Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope, gospodin Mathieu Mori, u okviru posjete Bosni i Hercegovini, sastao se danas u Sarajevu sa predstavnicima Saveza opština i gradova Republike Srpske  i Saveza opština i gradova Federacije Bosne i Hercegovine.
G-din Matje Mori je ovom prilikom istakao spremnost Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti da nastavi sa unapređenjem saradnje sa udruženjima, i informisao se o aktivnostima Kongresa u proteklom periodu. On je čestitao udruženjima na saradnji koju ostvaruju na lokalnom nivou.
Generalni sekretar Saveza Opština i gradova Republike Srpske, je istakao značaj i ulogu lokalnog nivoa. vlasti kao najfunkcionalnije i građanima najbliže, kao i veliki potenacijal za saradnju oba saveza sa Kongresom lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope,
Na sastanku je konstatovano da je veoma važno da se u okviru Delegacije BiH na Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti, ostvari koordinacija, jer predstoji niz zajedničkih aktivnosti i u Savjetu Evrope i Evropskoj komisiji, na čemu je potrebno zajednički i aktivno raditi, a posebno u svetlu predstojećeg procesa pridruživanja Evropskoj uniji.