Uz podršku Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope, Savez opština i gradova Federacije Bosne i Hercegovine i Savez opština i gradova Republike Srpske organizovali su prvi zajednički sastanak Predsjedništava. Sastanak je odran 31. maja 2023. godine u Neumu, Bosna i Hercegovina. Sastanak je okupio načelnike – članove Predsjedništva, rukovodstvo saveza i predstavnike Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti.
Razgovaraano je o prioritetima i izazovima lokalnih vlasti, zajedničkom radu dva saveza i uspostavljanju osnova za buduće uspješno zagovaranje i zajednički rad na osnaživanju lokalne demokratije u saradnji sa Kongresom lokalnih i regionalnih vlasti.
 
Ovom prilikom, Ljubiša ĆOSIĆ, Predsjednik Saveza opština i gradova Republike Srpske, Hamdo EJUBOVIĆ, Predsjednik Predsjedništva Saveza opština i gradova Federacije Bosne i Hercegovine, i Bernd VÖHRINGER, Predsjednik Doma lokalnih vlasti Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope održali su konferenciju za medije. Prilog sa sastanka možete pogledati u videu: