U okviru posjete delegacije Federacije lokalnih vlasti Izraela, dana 13.avgusta 2021.godine upriličen je prijem kod Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.
Tokom sastanka, predsjednik Vlade naglasio je da je Vlada Republike Srpske podržava dugogodišnju saradnju između Saveza opština i gradova Republike Srpske i Federacije lokalnih vlasti Izraela. Predsjednik Vlade je istakao da se zalaže da se ta saradnja, uz podršku Vlade, u narednom periodu dodatno unaprijedi i novim oblicima međusobnog povezivanja između lokalnih vlasti Republike Srpske i Izraela.
 
- Vlada Republike Srpske u Izrealu prepoznaje iskrenog prijatelja, a nadam se da ćemo u narednom periodu dodatno produbiti naše prijateljstvo i ojačati međusobnu saradnju u brojnim oblastima, uključujući i jačanje veza između lokalnih zajednica iz Republike Srpske i Izraela – rekao je predsjednik Vlade.
 
Predsjednik Vlade naveo je da su srpski i jevrejski narod povezani neraskidivim vezama, te da dva naroda gaje snažnu kulturu sjećanja na stradanje tokom Drugog svjetskog rata u koncetracionom logoru Jasenovac i drugim, brojnim zajedničkim stratištima. Federacija lokalnih vlasti Izraela već godinama, zajedno sa Republikom Srpskom, učestvuje u obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina – genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu - Donjoj Gradini.  
 
S druge strane, predsjednik Federacije lokalnih vlasti Izraela i gradonačelnik grada Modina Haim Bibas, istakao je da će ova asocijacija raditi na produbljivanju saradnje sa Savezom opština i gradova, kao srodnim udruženjem,  ističući da Izrael i Republiku Srpsku veže neraskidivo prijateljstvo. Bibas je najavio da će, zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji, predstavnici Saveza opština i gradova biti njihovi gosti na godišnjoj konferenciji Federacije lokalnih vlasti Izraela, koja okuplja njihove lokalne zajednice, ali i brojne kompanije iz ove države.