U Bijeljini je u Etno selo Stanišići 14. decembra 2023. godine održan seminar pod nazivom „Odnosi sa javnošću u jedinicama lokalne samouprave“, koji je zajednički organizovan od strane Saveza opština i gradova Republike Srpske i Saveza opština i gradova Federacije Bosne i Hercegovine.

Cilj seminara je bio da se učesnicima prenesu nova znanja i vještine iz oblasti odnosa sa javnošću i na taj način unaprijedi interna i eksterna komunikacija opština i gradova. Polaznici su imali priliku da steknu dodatna znanja i vještine iz oblasti uloge i značaja odnosa sa javnošću, verbalne i neverbalne komunikacije, PR komunikacionih funkcija u jedinicama lokalne samouprave, istraživanja u odnosima s javnošću.

Pored toga, organizovan je pregled studije slučaja. Seminar je vodio Željko Vojinović, stručnjak za odnose s javnošću, koji je na interaktivan način razgovarao sa učesnicima o temama i dao praktične primjere iz ove oblasti.

Zaključeno je da bi bilo izuzetno korisno za članice oba Saveza da se izradi Vodič na temu odnosa sa javnošću, koji bi na sadržajno obuhvatio sve teme koje su bile teme seminar i kao pomoć koristio u radu saradnicima za odnose sa javnošću u JLS.