Danas je u Banja Luci održana Konferencija „Turizam obogaćuje: Turizam razvojna šansa Republike Srpske" u organizaciji Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske u Kulturnom centru „Banski dvor".
Pomoćnik ministra u resoru za privredni razvoj Ivana Sandić Blagojević prisustvovala je prvom panelu pod nazivom „Turizam kao razvojna šansa", na kom su učestvovali ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Suzana Gašić, savjetnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Gordana Rokvić, šef projekta USAID Turizam Ibrahim Osta i predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić.
Konferencija je održana u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske uz podršku USAID Projekta za razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini, a Konferenciji je prisustvovala i ministrica finansija u Vladi Republike Srpske Zora Vidović.
Cilj Konferencije bio je da se kroz panel diskusije razmotre strateški pravci razvoja turizma i uticaj turizma na ekonomski razvoj Republike Srpske, razvoj turističkih proizvoda i ljudskih potencijala u turizmu, a biće prezentovani primjeri dobre prakse u turizmu Republike Srpske.
Organizatori su istakli da se kroz razmjenu znanja i iskustava nastoje identifikovati najefikasniji načini punog iskorištavanja turističkih potencijala Republike Srpske, kao i dati adekvatni odgovori na stalne promjene u sektoru prouzrokovane globalnim promjenama.
Konferenciji je prisustvovao i predstavnik Saveza opština i gradova Republike Srpske.