Obavještavamo Vas da je ponovljen POZIV jedinicama lokalne samouprave u Republici Srpskoj za učešće u projektu "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH".
Rok za prijavu je 6.april 2022.godine.

NAPOMENA
Za jedinice lokalne samouprave koje učestvuju u projektnim aktivnostima Saveza opština i gradova u okviru Projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ savez će osmisliti i implementirati konkurentski proces između odabranih JLS, odnosno dodjelu nagrade za najbolje rangirane JLS.
Rang lista će se zasnivati na broju i uspješnoj realizaciji aktivnosti koje se organizuju kroz paket tehničke pomoći SOGRS-a u okviru MZ projekta, kao što su: usvajanje metodologije MZ, provođenje konsultativnih procesa građana radi utvrđivanja prioriteta mjesnih zajednica, unapređenje internih propisa, transfera znanja itd.  
 
Nagrada za najbolje ocijenjene lokalne samouprave će biti u obliku granta za implementaciju određenog projekta u korist jedne ili više MZ sa teritorije JLS. Projektni tim MZ će raditi sa Savezom i nagrađenim JLS na kriterijima za odabir određenog projekta koji se finansira iz dodijeljenog granta.  
 
Za tri najbolje rangirane JLS  biće obezbijeđeni grantovi (ukupno 3 granta). · Maksimalne vrijednosti grantova su:  
 
-1 mjesto 30,000.00 KM (bez PDV-a)  
 
- 2 mjesto 25,000.00 KM (bez PDV-a)  
 
 -3 mjesto 20,000.00 KM (bez PDV-a)  
 
· Sufinansiranje projekata koji se realizuju iz grant sredstava nije obavezno.