Министарка управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић изјавила је да је задатак Радне групе, која ће бити формирана са ресорним министарством Србије, бити да координише све активности које произилазе из раније закљученог Меморандума о сарадњи.
 
Министарка Јујић је данас са ресорним министром Србије Мајом Обрадовић у Источном Сарајеву потписала Одлуку о образовању Радне групе за координацију активности у реализацији Меморандума о сарадњи, која су два министарства потписала прије двије године.
 
- То се посебно односи на успостављање законодавног оквира у области стручног усавршавања службеника, инспекцијског надзора, матичних књига и онога што је нама најважније - реформа јавне управе, у чему Србија има више искуства од нас - рекла је  министарка Јујић новинарима.
 
Обрадовићева је истакла да ће у врло кратком времену бити именовани чланови Радне групе који ће радити на томе да у Републици Српској и Србији буду једнаки стандарди када је у питању реформа јавне управе.
 
Према њеним ријечима, Србија и Српска се на пољу локалне управе и самоуправе суочавају са сличним проблемима, због чега могу да сарађују на том пољу.
 
- Сарадња између Србије и Републике Српске је природна и постоји обострана спремност за подршку у свим питањима - закључила је Обрадовићева.