Тридесетог новембра 2023.године у Бијељини у просторијама СОГРС одржан је оснивачки састанак Одбора за социјалну политику Савеза.

Оснивање Одбора за социјалну политику Савеза општина и градова Републике Српске требало би да допринесе заједничком рјешавању социјалне проблематике на републичком и на локалном нивоу, оцијенио је помоћник министра здравља и социјалне заштите за ресор социјалне, дјечије и породичне заштите Владимир Макарић.
 
Макарић је напоменуо да је социјална заштита заједничка надлежност и брига и локалних заједница и републичких институција да би корисницима било што боље.

- Неопходна је ова синергија како би се њихова права остваривала у пуном капацитету, а за то је кључна добра сарадња - рекао је Макарић.
Секретар Савез општина и градова Ацо Пантић појаснио је да Одбор за социјалну политику чине представници 25 јединица локалне самоуправе и да је ово прилика да се каже да је стално радно тијело.
Он је навео да су данас угостили колеге из Сјеверне Македоније који воде регионални пројекат "Социјална права за рањиве групе", чији је партнер Савез општина и градова Републике Српске, а подржало га је њемачко друштво за међународно-техничку сарадњу ГИЗ.
Пантић је навео да је у пројекат укључено неколико јединица локалне самоуправе из Српске.
Одбор, који је  одржао први састанак, чине представници Бањалуке, Бијељине, Источног Сарајева, Источне Илиџе, Добоја, Зворника, Требиња, Приједора, Лакташа, Градишке, Дервенте, Билеће, Вишеграда, Љубиња, Модриче, Мркоњић Града, Пала, Прњавора, Сребренице, Шамца, Језера, Фоче, Новог Града и Петрова.