82. сједница Предсједништва Савеза општина и градова Републике Српске, одржана је 08.12.2023.године у Бања Луци, са почетком у 11,00 сати, у Конференцијској сали Владе Републике Српске, са сљедећим дневним редом:                
1. Извод из Записника са 81.телефонске сједнице Предсједништва;
2. Извод из Записника са 80.сједнице Предсједништва;
3. Приједлог Програма економских реформи за период 2024.-2026.година;
4. Приједлог Буџета Републике Српске за 2024.годину;
5. План мреже здравстевних установа у Републици Српској;                          
6. Информација Радне групе за измјене Закона о комуналној полицији;
7. Приједлог Одлуке о формирању „Форума предсједника локалних скупштина“;
8. Информација о истраживању задовољства чланица радом Савеза општина и градова Републике Српске;
9. Информација о активностима у вези система квалитета CAF за ЈЛС;           
10. Верификација именовања чланова Одбора Савеза општина и градова Републике Српске;
11. Иницијатива за измејене и допуне Закона о концесијама, 12. Разно.
            Сједници су присуствовали и предсједник Владе Републике Српске, др Радован Вишковић, миниистар финансија Зора Видовић, са сарадницима, министар управе и локалне самоуправе Сенка Јујић, са сарадницима, представници Министарства здравља и социјалне заштите,  Агенције за државну службу и други.
            Сједницом је предсједао Мирко Ћурић, градоначелник града Требиње и потпредсједник Предсједништва, који је упознао премијера Вишковића  са најважнијим закључцима Предсједништва Савеза: одржавање састанка делегације Савеза са премијером Вишковићем и министром финансија; одржавање састанка начелника неразвијених/изразито неразвијених општина са премијером Вишковићем и министром финансија; повећањем гранта за неразвијене /изразито неразвијене општијне са 3.300.000КМ на 5.000.000.КМ; да у Комисији за капиталне инвестивије Владе Рс буде и представник Савеза и слично.
            Премијер Владе Републике Српске, др Радован Вишковић, информисао је Предсједништво Савеза о најважнијим аспектима Програма економских реформи за период 2024.-2026.година и Приједлог Буџета Републике Српске за 2024.годину, нагласивши да Влада помаже наразвијеним и изразито неразвијеним општинама и мимо буџетског гранта, кроз разне друге облике финансијске и материјалне помоћи.
            Предсједништво је информисано и о истраживању задовољства чланица радом Савеза, које је спроведено у току 2023.године и чије ће се препоруке интегрисати у планске документе за наредну годину.
            Предсједништво је усвојило иницијативу града Требиње и општина: Гацко, Билећа, Вишеград, Мркоњић Град, Вишеград и Угљевик, за измјене и допуне Закона о концесијама, у циљу адекватнијег учешћа локалних заједница у приходина од концесија.