O projektu

 U četvrtu fazu projekta uključeno je 12 partnerskih gradova i opština, s ciljem uspostavljanja transparentnih mehanizama za finansiranje projekata organizacija civilnog društva.
Uloga SOGRS u projektu bila je promocija projekta i LOD metodologije u JLS i vertikalna promocija ka Vladi RS. Cilj projekta: Uspostavljanje transparentnih mehanizama za finansiranje projekata organizacija civilnog društva te  promocija projekta i LOD metodologije u JLS i vertikalna promocija ka Vladi RS od strane SOGRS.
Donator/partner: Projekat finansira EU iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć-IPA, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH-UNDP.
U toku 2016.godine SOGRS je održao deset prezentacija u jedinicama lokalne samouprave koje nisu učestvovale u LOD projektu, s ciljem detaljnijg informisanja o načinima na koja se sredstva iz opštinskih i gradskih budžeta mogu transparentno dodjeljivati organizacijama civilnog društva, te promociji LOD metodologije. uz prisustvo predstavnika opštinskih službenika, predstavnika nevladinih organizacija i predstavnika lokalne skupštine. Prezentacije su održane u sledećim opštinama i gradovima: opštine Sokolac, Vlasenica, Prnjavor, Modriča, Rudo, Bileća, Gacko, Brod, Ugljevik i Grad Istočno Sarajevo, uz prisustvo predstavnika opštinskih/gradskih uprava, predstavnika lokalnih skupština i organizacija civilnog društva.
Posebno dobri rezultati ostvareni su u opštini Sokolac, koja je formirala  komisiju za monitoring i evaluaciju projekata, izvršila izmjenu odluke o formiranju komisije za ocjenu projektnih predloga uz uključenje predstavnika OCD u komisiju, donela je novu Odluku o raspodeli sredstava organizacijama civilnog društva koja je u skladu sa LOD metodologijom, koja je usvojena od strane skupštine opštine Sokolac sredinom decembra 2016.godine.

Status projekta
 Realizovan

Početak projekta
 

Kraj projekta
 

Geografska rasprostranjenost
 

Kontakt osoba za projekte
 

Partneri
 Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH-UNDP.

Donatori
 EU iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć-IPA

 

Publikacije/Brošure

 

 

 

Video