Ministarstvo saobraćaja i veza i Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske organizovali su u Banjaluci jedanaestu međunarodnu konferenciju "Bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici".
Na konferenciji je bilo prisutno preko 250 učesnika.
Učesnici konferencije su jednoglasni - svaki život je važan. Potrebno je raditi na podizanju svijesti o bezbjednosti u saobraćaju, kako bismo sačuvali ono najvažnije, ljudske živote.
 - Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i sve institucije koje se bave bezbjednošću saobraćaja imaju isti cilj, a to je da pokušamo da podignemo svijest o značaju bezbjednosti u saobraćaju i poštovanju propisa - rekao je Mladen Petrović, direktor Agencije.
Ministar saobraćaja i veza Srpske Nedeljko Ćorić rekao je da je bezbjednost saobraćaja značajno podignuta u posljednjih deset godina.
- Naravno, uvijek je cilj da se ne izgubi nijedan život na putevima Republike Srpske - istakao je Ćorić.
Ministarstvo unutrašnjih poslova mnogo je doprinijelo unapređenju bezbjednosti saobraćaja kroz primjenu savremenih sistema.
- Uspjeli smo da smanjimo broj pogibija. U periodu nakon rata na putevima je ginulo oko 250 lica godišnje, a u posljednje dvije godine 101 lice - rekao je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač. Osim ljudskih gubitaka, koji su nenadoknadivi, saobraćajnim nezgodama pravi se i velika ekonomska šteta.
Premijer Srpske Radovan Višković je naveo da je Republika Srpska u posljednjih deset godina kroz direktnu štetu u saobraćajnim nezgodama izgubila više od dvije milijarde KM, što je značajan novac za veličinu zajednice kao što je Srpska. Na konferenciji su uručena zaslužna zahvalnice, priznanja i povelje, a konferenciju je otvorio predsjednik Savjeta za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, predsjenik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.