Predstavnici Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, održali su radionicu na temu „Sistem stručnog usavršavanja zaposlenih u javnoj upravi Republike Srbije“ na kojoj su razmijenjena iskustva i dobre prakse u oblasti stručnog osposobljavanja zaposlenih u javnoj upravi. Predstavljen je novi pristup i ključne institucije u implementaciji sistema stručnog usavršavanja u jedinicama lokalne samouprave u Republici Srbiji.
 
Navedena aktivnost predstavlja nastavak uspješne saradnje dva ministarstva koja je uspostavljena zaključivanjem Memoranduma o saradnji između dva ministarstva, a u cilju jačanja partnerstva između strana potpisnica i uspostavljanja okvira za održivu i dinamičnu saradnju u oblasti reforme javne uprave, upravljanja ljudskim resursima, stručnog usavršavanja, inspekcijskog nadzora i matičnih knjiga.
 
Pored predstavnika dva ministarstva, onlajn radionici su prisustvovali predstavnici Nacionalne akademije za javnu upravu Republike Srbije,  Stalne konferencija gradova i opština Republike Srbije, Agencije za državnu upravu Republike Srpske i Saveza opština i gradova Republke Srpske.