HeaderSOGRSen

 

BAnerZaBazuOpstinaEn

EE FAQ

EE

Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Usluge savjetovanja iz energetske efikasnosti

There are no translations available.

AKCIONI PLANOVI ENERGETSKE EFIKASNOSTI JLS                                                                           
 
Zakon o energetskoj efikasnosti
 
Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva RS i Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS u saradnji sa GIZ projektom ‘’Konsultacije za EEu B&H’’ i SOGRS izradili su smjernice za Akcioni plan energetske efikasnosti JLS u cilju lakše izrade Akcionih planova energetske efikasnosti u jedinicama lokalne samouprave. Ove smjernice se sastoje iz: 
 
Nakon što je održana obuka JLS u sklopu dva treninga, Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva RS i Fond za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti RS u saradnji sa GIZ projektom ‘’Konsultacije za EEu B&H’’ i SOGRS su izradila analizu svake jedinice lokalne samouprave pojedinačno u cilju definisanja statusa jedinica lokalne samouprave u procesu izrade planova energetske efikasnosti. Analiza je rađena za tri ključna aspekta:
- Organizaciona struktura i prilagođavanje administracije;
- Kapaciteti zaposlenih i
- Tehnička organizacija.
 
 
 Finalna radionica na kojoj će JLS moći prestaviti svoje APEE će biti održana u prvoj polovini novembra 2015. Detaljne informacije će biti na sajtu 15 dana prije održavanja radionice.
 
JAVNA RASVJETA I JLS                                                                                                                  
Slika javna rasvjeta
U saradnji sa GIZ projektom ‘’Konsultacije za EEu B&H’’, SOGRS nudi svojim članica Alat za donošenje odluka kada je u pitanju rekonstrukcija javne rasvjete koji se sastoji iz :
 
 
 
 
 
 
ENERGETSKI MENADŽMENT U JLS                                                                                                    
ENMASOFTSOGRS nudi svojim članicama besplatan softver za energetski menadžment ENMASOFT uz nadoknadu za obuku i servis. ENMASOFT je razvijen isključivo za JLS kao alat za upravljanje energijom I donošenje odluka u ovoj oblasti.
 
Sve članice mogu aplicirati za softver ovdje
 
ENMASOFT paket pored softvera uključuje ‘’Priručnik za primjenu ENMASOFT programa’’ i ‘’Upitnik za prikupljanje podataka’’.
Svi službenici koji završe obuku dobijaju certifikat o završeno obuci za primjenu ENMASOFT programa ispred SOGRS i kompanije zadužene za obuku.
 
Ovdje možete preuzeti Prezentaciju ENMASOFT softvera

PROJEKTI EE ZA JLS                                                                                                                        

…………………………………………………………………………………………………………………………………….………….

 

BAZA STRUČNJAKA ZA JLS                                                                                                             

SOGRS raspolaže bazom stručnjaka koji su obučeni I certifikovani u sklopu GIZ projekta ‘’Konsultacije za EEu B&H’’ za izradu SEAP – Održivih energetskih akcionih planova, prema metodologiji Covenant of Mayors.

 

Baza SEAP stručnjaka na području Republike Srpske


Web site supported by the project CDMA - Strengthening the capacity of municipal association funded by SIDA and implemented by VNG International.

LofoSidalogoVNGint