HeaderSOGRSen

 

BAnerZaBazuOpstinaEn
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Doboj i Ugljevik ušli u proces BFC Sertifkacije

There are no translations available.

grb-dobojgrb-ugljevikZamjenik gradonačelnika grada Doboja, Dragan Vasilić i načelnik opštine Ugljevik, Vasilije Perić potpisali su 16. septembra  ugovor o sprovođenju programa sertifikacije lokalnih samouprava sa povoljnim poslovnim okruženjem BFC SEE  sa  direktoricom Privredne komore, Dragicom Ristić.
Direktorica Komore, Dragica Ristić, u izjavi medijima, naglasila je da su proces sertifikacije do sada prošli gradovi Prijedor, Banjaluka i Bijeljina, a da su u proces sertifikacije uključene i druge opštine i gradovi u Srpskoj. Sertifikat, kako je istakla, podrazumijeva da lokalne zajednice ispunjavaju 12 kriterijuma i 80 potkriterijuma i namijenjen je onim samoupravama koje imaju razvojne kapacitete i koje su strateški opredijeljene da unaprijede poslovno okruženje.
– Investitori kreću baš od lokalnih zajednica i važno je da upravo na tom nivou bude povoljan poslovni ambijent. Doboj je izuzetno važno čvorište i za lokalni i regionalni razvoj i poslovni ambijent im je od velikog značaja. Isto tako, Ugljevik je opština koja ima kapacitete u energetskom sektoru, ali podjednako važni su prirodni potencijali i razvoj prerađivačke industrije, prerada voća i povrća – kazala je Dragica Ristić.
Zamjenik gradonačelnika  Doboja Dragan Vasilić rekao je da je želja gradske uprave da ponudi budućim investitorima mogućnost da ostvare tržišnu prednost kako bi poslovali pozitivno.
Načelnik Ugljevika Vasilije Perić podsjetio je da ova lokalna zajednica proizvodi 40 odsto električne energije za tržište Republike Srpske, te da su prvi u Srpskoj po proizvodnji šljive.
– Težimo da stvorimo što povoljniji privredni ambijent kako bismo imali više zaposlenih u ovim teškim vremenima, veći budžet i kako bismo imali što bolje pretpostavke da investitori dođu na naš prostor – poručio je Perić.
Program sertifikacije povoljnog poslovnog okruženja u jugoistočnoj Evropi je jedinstven regionalni program za unapređenje konkurentosti lokalnih samouprava, koji se provodi u Republici Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, i Bosni i Hercegovini.
BFC-SEE-Doboj-300x225BFC-SEE-Ugljevik-300x225

Web site supported by the project CDMA - Strengthening the capacity of municipal association funded by SIDA and implemented by VNG International.

LofoSidalogoVNGint