HeaderSOGRSen

 

BAnerZaBazuOpstinaEn
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Bijeljina-grad sa povoljnim poslovnim okruženjem

There are no translations available.

grb-bijeljinaGrad Bijeljina je ispunio uslove za sertifikaciju grada sa povoljnim poslovnim okruženjem prema zahtjevima BFC SEE standarda (Business Friendly Certification South East Europe – BFC SEE), sa ocjenom ispunjenosti standarda od 84,4%.
Verifikaciona komisija obavila je posjetu Gradu Bijeljina, 04.06. 2015. godine u cilju provjere ispunjenosti 12 kriterijuma i oko 80 potkriterijuma, i tom prilikom utvrdila da je gradska administracija tokom ovog kompleksnog procesa ispunila uslove za dobijanje sertifikata i dostigla neophodne standarde za privlačenje investicija.
Sertifikat predstavlja dokaz da gradska uprava nudi investitorima usluge visokog kvaliteta koje olakšavaju njihovo poslovanje i da neprestano radi na poboljšanju poslovnog ambijenta u lokalnoj zajednici.
Maksimalnu ocjenu Grad Bijeljina dobio je za kriterijum koji se odnosi na kreditnu sposobnost i kreditnu opravdanost i tako dokazao da se zadužuje u skladu sa zakonskim propisima i usvojenim razvojnim dokumentima. Takođe, u još tri kategorije Bijeljina je dostigla nivo ispunjenosti kriterijuma preko 90% - način usvajanja i realizacija Strategije razvoja Grada do 2023. godine, organizacija jedinice zadužene za lokalni ekonomski razvoj (LER) i aktivnosti na promociji ulaganja i kvaliteta poslovnog ambijenta u Gradu.
Da bi se potvrdila kontinuirana primjena kriterijuma za sertifikaciju, nakon 12 mjeseci slijedi nadzorna provjera, a proces resertifikacije se sprovodi nakon dvije godine i za njega se primjenjuju ista pravila kao i tokom prve sertifikacije.
Program sertifikacije povoljnog poslovnog okruženja u jugoistočnoj Evropi je jedinstven regionalni program za unapređenje konkurentnosti lokalnih samouprava, koji se sprovodi u BiH, Republici Srbiji, Hrvatskoj i Makedoniji.​

Web site supported by the project CDMA - Strengthening the capacity of municipal association funded by SIDA and implemented by VNG International.

LofoSidalogoVNGint