ЈЗУ Болница “Свети Врачеви” Бијељина у сарадњи са Фондом за заштиту животне средине и енергетске ефикасности Републике Српске и Савезом општина и градова Републике Српске организовала је данас округли сто на тему “Енергетска ефикасност - битан фактор функционисања јавних установа” (14.12.2022.) на којем су, поред организатора, учествовали директор Подручне привредне коморе Бијељина Славица Марковић, директор зворничке болнице Иван Поповић, директор Дома здравља Лопаре др Желимир Нешковић, в.д. директор Дома здравља Угљевик Цвјетана Драгоњић, представница Дома здравља Бијељина Ружица Јелисић, те експерти из области енергетске ефикасности, проф. др Азрудин Хусика из Сарајева и Тања Цвјетковић, дипл. инжењер машинства из Бањалуке.
“Системом топлотних пумпи на петогодишњем нивоу постижемо уштеду од око 1 милион и 650 хиљада КМ, што је више од 50 одсто уштеде, према садашњим цијенама . Такође, увели смо лед расвјету на више од 40.000 квадратних метара површине, гдје је уштеда у истом периоду више од 60 одсто и соларне панеле за догријавање воде са мјесечном уштедом од 5.000 КМ”, рекао је у свом обраћању медијима  директор ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“ Бијељина проф. др Златко Максимовић.
 “Поред тога што је Савез општина и градова Републике Српске законски заступник интереса општина и градова, ми смо и платформа за размјену добрих пракси и искустава између општина и градова у Српској, па с тим у вези сматрамо веома корисним и добрим праксе које је увела ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“ Бијељина на челу са директором проф. др Златком Максимовићем. Ова драгоцјена искуства ми ћемо проширити на јединице локалне самоуправе. Град Бијељина је лидер у региону у кориштењу обновљивих извора енергије и сматрам да је сигурно директор ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“ Бијељина проф. др Златко Максимовић лидер у области енергетске ефикасности у региону када су здравствене установе у питању“, истакао је Ацо Пантић, генерални секретар Савеза општина и градова Републике Српске.