О пројекту
 

Пројекат ће обухватити различите приступе у реализацији 17. циљева одрживог развоја (СДГс) Агенде 2030 на локалном нивоу. Разменом најбољих пракси и кроз координацију, пренос знања и подршку, пројекат има за циљ да операционализује (СДГс) и општинска партнерства.

Почетна радионица у пилотној фази пројекта "Партнерство одрживог развоја јединица локалне самоуправе" одржана је 16.-17.јануара 2017.године, у Гелзенкирхену у Немачкој. У организацији Сервисне службе за јединице локалне самоуправе 1 света (СКЕВ) одржана је почетна радионица у оквиру пројекта "Партнерство одрживог развоја јединица локалне самоуправе".

У пројекат су укључене општине и градови из Србије и БиХ које имају побратимске градове у Немачкој. Циљ пројекта је да се продуби сарадња између побратимских градова, односно реализују конкретни пројекти у оквиру успостављене сарадње.
На радионици су град Бијељина, Сарајево, Зеница, општина Травник и Горажде.
Пројекат ће понудити општинама које учествују прилику да се успостави дијалог о (СДГс) циљевима у оквиру својих општинских партнерстава и да се изгради стратешка сарадња за њихово постизање. Партнери ће такође имати за циљ да заједнички спроводе различите мере и активности за 17 циљева Агенде 2030.
Представници града Бијељине потписали су Меморандум о сарадњи са побратимском општином Лангенхаген.

Статус пројекта
 Реализован

Почетак пројекта
 

Крај пројекта
 

Географска распрострањеност
 

Контакт особа за пројекте
 

Партнери
 

Донатори
 

 

Публикације/Брошуре

 

 

 

Видео